De lekkerste appeltaart die bak je zelf

De lekkerste appeltaart die bak je zelf

Er gaat niets boven een eigen gemaakte appeltaart. Appeltaart is oer-Hollands en wat mij betreft de gezelligste taart die er bestaat. Mijn oma bakt de heerlijkste appeltaarten. Fiep is het helemaal met mij eens. Graag deel ik mijn oma's recept met jullie. Combineer met het Vital servies voor nóg meer sfeer en smaak tijdens koffietijd.

Ingrediënten de lekkerste appeltaart

  • 1 kilo appels (bijvoorbeeld Goudrenetten)
  • 450 gram witte bloem
  • 225 gram basterdsuiker (donker of licht, wat jij wil)
  • 100 gram rozijnen
  • 250 gram roomboter
  • 50 gram kristalsuiker (nog meer suiker? Yep.)
  • 2 vrije uitloop eieren
  • goede snuf kaneel
  • paar goede druppels vanille extract
  • zout voor de smaak
  • citroensap omdat het kan

Zo maak je de lekkerste appeltaart zelf

  • Kluts de 2 eieren in een kommetje en houd een beetje eigeel apart voor het bestrijken van het deeg voordat het de oven ingaat.
  • Meng de bloem, boter, basterdsuiker, vanille extract, beetje zout en de geklutste eieren tot een mooi compact deeg.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier of vet 'm goed in met roomboter.
  • Bedek met pakweg drie vierde van het deeg de bodem en de zijkanten van de springvorm.
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes die jij bij jouw appeltaart vindt passen. Mix de citroensap, rozijnen en kristalsuiker met de appel.
  • Vul nu de springvorm met je appeltaartmengsel.
  • Met het laatste deeg maak je een mooi patroon over jouw taart.
  • Besmeer de bovenkant van het deeg met het eigeel dat je hebt bewaard.
  • Afhankelijk van jouw oven en smaak zet je de taart een uur in de oven. 

Serveer op het prachtige Vital servies voor nog meer smaak. Oh en vergeet de slagroom niet. Mmmmmmmmm. Eet smakelijk!

The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.
English